Bekersprookje

Na de overwinning van vorige week die makkelijk leek, maar toch moeizaam tot stand was gekomen, konden we vandaag een goede stap zetten om het bekersprookje een vervolg te geven. Forum Sport had slechts 1 punt uit 2 wedstrijden, en als prima scorebord analisten, moest deze tegenstander dus ook voor de veteranen geen probleem opleveren. Met slechts 10 man stonden de bezoekers klaar voor de aftrap. Sportlust in haar “nieuwe” vorm zette daar 16 bloedgemotiveerde spelers tegenover.

Gelijk konden we een parallel vinden met de 1e wedstrijd. De ban leek gebroken na een minuut of 10, toen Bas de bal, na een rebound van de keeper,  van dichtbij in kon tikken. Tot ieders verbazing werd deze echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Vol overtuiging gingen we door op zoek naar een “echt” doelpunt. Vele kansen waren niet te missen, voor eenieder ander team. Voor de veteranen is dat een ander verhaal.

De parallel werd echter doorbroken, want gelukkig kon Frits nu wel de score openen. Een beetje geschrokken van deze weelde, werd de tegenstander, dat inmiddels de 11e speler zagen arriveren, wakker. Het tempo ging omhoog, en sportlust had moeite om dit te volgen. Het gevolg was dat de 1-1 op het bord verscheen. Een beetje gelukkig kwamen de rood-witten weer op voorsprong. Arjan kon een kopbal niet de juiste snelheid meegeven, maar  de keeper van de bezoekers had hier geen antwoord op. De bezoekers zette hierop nogmaals een tandje bij, maar was ongelukkig in de afronding.

Met een 2-1 voorsprong gingen we de rust in.  In de kleedkamer was het weer “gezellig” en waren de meningen behoorlijk verdeeld over de te volgen tactiek in de komende 45 minuten. Gelukkig kon iedereen toch op tijd worden geinformeerd voordat de scheidsrechter de 2e helft in gang ging zetten. De eerste 10 minuten waren bepalend voor het verdere verloop. Met hier en daar hangen en wurgen, een keeperswissel, en wat geluk, kon de thuisploeg de punten in veilige haven brengen. Na een prima combinatie op het middenveld, kon Willem op volle snelheid opstomen richting het vijandelijke doel. Onzelfzuchtig als hij is,  zag hij Arjan prima mee lopen, en met een perfect gegeven pass alleen voor de keeper zetten.  Arjan nam de bal aan,  en schoof de bal beheerst binnen.

De bezoekers probeerden het nog wel, maar tot echte kansen kwam het niet meer. Ferdinand gooide het duel definitief in het slot, door in een onoverzichtelijke situatie het hoofd koel te houden, en de bal in de verre hoek te schuiven.  Niet veel later floot de rustig leidende man in het zwart af. De 2e overwinning op rij van de veteranen was een feit. We moeten ver terug in de archieven en analen om te zoeken naar een dergelijke start van het seizoen. De laatste bekerwedstrijd  op 20 oktober mag er zelfs met 4-0 worden verloren, om het bekersprookje te vervolgen. De komende week starten we met de competitie. Als we deze lijn kunnen voortzetten, is zelfs de “dubbel” geen onhaalbare kaart!