Praatje (ka)pot

Waar na 2 bekerwedstrijden de vlag fier in de top waaide, staat na 2 competitie ronden de teller nog op NUL. Hiermee bedoel ik niet dat we de tegendoelpunten op 0 houden, maar het aantal punten.  Ook het aantal gescoorde doelpunten is NUL. (Eigen doelpunten niet meegerekend). Het gevolg van de successen in de bekerreeks, is dat er bij een aantal spelers een soort “overmoed”  is ontstaan, en men daadwerkelijk denkt dat het niveau behoorlijk van de VE1 hoog is. Met iets teveel zelfvertrouwen werd er afgereisd naar het afgelegen DONK.  Zelfs de accommodatie van CABAUW is vergeleken met dit sportcomplex, een gezellige bedoening. Maar voor gezelligheid komen de veteranen van Sportlust niet. Het gaat om de punten.

Er werd om 14:30 afgetrapt op veld 2, wat nog meer een oase van rust is, normaal gesproken. Deze rust werd echter wreed verstoort door het aantreden van pakweg 30 oude mannen en een bal.  De toon werd vanaf de 1e minuut gezet. De welbekende commentaren op elkaar volgden elkaar in rap tempo op. Overigens gebeurde dit niet alleen bij de bezoekers maar ook de thuisclub liet zich duidelijk niet onbetuigd. Aan beide kanten was het een foutenfestival. Danny ,volgens insiders al 30 jaar niet te betrappen op een foutje, had het geluk dat zijn foutje werd bekroond met een tegendoelpunt. De foutjes van anderen beleven “onbestraft”, mede door goed handelen van keeper Hans, die op dat moment zijn ploeg in de wedstrijd hield.  Een redelijk domme overtreding in de 16, zorgde ervoor dat de marge naar 2 ging in de rust.

In de kleedkamer, was er een soort “rare stilte” te ontwaren. Blijkbaar was er tijdens de wedstrijd al het nodige tegen elkaar geroepen, dat een herhaling in de rust een overdaad zou zijn.

Na rust een zelfde beeld, waar er meer gepraat werd dan gevoetbald, liep DONK uit naar 5-0. Dit was geen goede afspiegeling van de verhouding. Gelukkig voor ons was DONK maar net een maatje groter dan wij. Tegen een goede ploeg had de teller gerust bij 15 pas gestopt. De balans van “veldvulling” en goede spelers was in de afgelopen 2 wedstrijden duidelijk in het voordeel van eerstgenoemde. Wie er daadwerkelijk veldvulling is en wie niet , zoals uitgelegd, in de 1e alinea, is voor een aantal niet duidelijk.

Als men nu eens elkaars tekortkomeingen gaat accepteren, en realiseren, dat bijna ieder van ons het zeker niet beter doet/kan dan jijzelf....Kan er misschien nog eens iets van teamgeest gaan onstaan, zaols in de bekerwedstrijden.Allen dan kunnen er wedstrijden worden gewonnen.